Menu
Gildia Pióra na Patronite

znasz to

"Miała w sobie sporo z kota. Z jednej strony niezależna, chodziła swoimi drogami i była zadziorna. Potrzebowała zabawy, rozrywki i wrażeń. Emocji, które przyniosą jej ekscytację i poczucie zagrożenia. Potrafiła się w nich zatracić… ale odpowiednio dotknięta, odpowiednio przytrzymana wychodziła z niej potrzebująca pieszczot kotka.
Dzika, ale pragnąca udomowienia."

~ Autor nieznany

zielone oczy zobowiązują do łagodności.
więc nie wiem skąd ten rozmazany tusz,
niecierpliwość. ciągła walka o choćby
okruszek nieba. przecież się nie zmieniamy.
w pewnym wieku nie ma możliwości.
proporcji. nauczyliśmy się na pamięć.

jak ścielić łóżko. myć zęby. gdzie znaleźć
awaryjną paczkę papierosów.

kiedy to czujesz - zapominasz imion.
nazwisk. numeru telefonu. kolejnego spotkania
punkt dwunasta. - nikt nie pyta
o zdrowie, samopoczucie,
czy w weekend pojedziesz w Bieszczady.
a chciałabyś przecież wyrwać się z siebie.

147 031 wyświetleń
1739 tekstów
256 obserwujących
  • 30 November 2015, 21:36

    Nie za bardzo rozumiem, co to anty-KISS-y i czemy wracają do łask?

  • 30 November 2015, 20:47

    Jakby anty-KISS-y wracają do łask ;) Fajnie, bo dobre.

  • 11 November 2015, 08:54

    Kaś,
    coraz lepiej ( można?) ;P

  • 10 November 2015, 15:40

    Cieszę się!

  • 10 November 2015, 15:22

    Proszę Pani świetny tekst:)

  • 10 November 2015, 13:38

    Tak źle?