Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ostatnie szepty lata

Miałaś piękną pogodę
tyle snów
różanych

Kłapnięciem fala
jak pudrowany chrust
wylała się na plażę
zmoczyła buty

Rysa uśmiechu
na twojej twarzy
delikatnej jak
zamyślenie
i barwny śpiew
mew
na falochronie
zapomnianym w przestrzeni

Lekki wiatr
przeczesał mi ciebie
oplótł morza smak
i nastrój niepewny
z karku zlizuję po przyjeździe.

128 106 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • Naja

    21 September 2016, 23:11

    Nareszcie :-)))

  • nicola-57

    21 September 2016, 13:46

    są takie pióra, które pięknie służą ludziom.
    Twoje do takich należy.
    Dziękuję, pozdrawiam :)

  • giulietka

    21 September 2016, 11:52

    delikatny i subtelny jak powiew wiatru na policzku w upalny letni dzień

  • onejka

    21 September 2016, 10:00

    niebywałe wspomnienie letnich chwil ... znowu zachwycasz