Menu
Gildia Pióra na Patronite

Po obu stronach

miał tylko 27 lat
ale w oczach całą historię świata
pokażę ci teraz powiedział
żebyś poczuł co przeczuwasz dopiero
pomiędzy tłumami na Elizejskich polach
dostrzegłem znane twarze
siebie kilkakroć minąłem zdziwiony
uśmiechnął się mówiąc to matka
matka wszystkich myśli
po drugiej stronie wody zobaczyłem was
niosłaś kwiaty słyszałem śmiech
chodź szepnął kobiety miłość nie bruka
ona ją upiększa
chodź dalej
w rogu knajpy stał pijany starzec
to Charon nikt już nie płaci za przewóz
firma pada szef zapomina
jedyny zakaz to zapomnienie
zauważyłem że dużo się śmiejesz
bo teraz mnie na to stać
po tej strony Rzeki wszystko jest prawdziwe
kiedy odwoził mnie z powrotem
poklepał po ramieniu coś szepcąc
matka wszystkich myśli
nie zapomnij
stań w drzwiach kiedy zechcesz
tylko powiedz że kochasz
bym mógł się znowu zatracić

15 323 wyświetlenia
145 tekstów
8 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!