Menu
Gildia Pióra na Patronite

Obraz z Łeby

Mężczyzna wszedł
na diabelski młyn
- taki odważny -
- w taki wiatr -
kręci śruby by to poskładać
zanim przybędzie stonka
na nadmorskie plaże

Kobieta w czarnych okularach
chyba podbita pięścią
męża pijaka
stoi i obojętnie patrzy
w portowy kanał

Słońce tnie ręką wszystko
co popadnie na czerwono
mewa lamentuje na burcie
kuter kołysze się sieroco...

128 114 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • yetick

    20 July 2021, 22:29

    Fajny i ciekawy opis 😎