Menu
Gildia Pióra na Patronite

Żelazo

Metal ziemi wydarty
Polami usiany brunatny
Przy ogniu i w ogniu
Siłą mięśni wskrzeszony
Żelazo
Metal postępu

Piękny

Co zdradził ludzi
Wojnami
Żelazo
Co na wpół cięło
Drewno i mięso
Usiało kulami ranami
A pobojowisko stalowym pługiem i broną
Zrównało

Wszystko zmieniło
I nic się nie stało

76 499 wyświetleń
1012 tekstów
16 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!