Menu
Gildia Pióra na Patronite

Przeciągi

Marzy mi się
kolorowy latawiec
zanurzony
w błękicie nieba

Miasto dusi się
pufa rybim oddechem
z zakopconych płuc
od smogu włosy siwieją
nawet rozbrykanym snom

Lubimy na wiosnę bzy
upojone zielenią
roztargnione śpiewem ptaków
dostojne...

128 147 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!