Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kobiety

Maria Peszek mówi,
że są kobiety jak rakiety.
Tym się chlubi,
Myślę, że rozum kiedyś zgubi.
Dla mnie to coś zupełnie innego...
O wiele bardziej pozytywnego.
To coś, co nadaje życiu sens -
Przecież życie bez nich to bezsens.
Sądzisz, że wiesz o nich wszystko?
Nie myśl tak, bo urządzisz sobie piekło.
Przecież każda z nich jest inna,
Ale każda z nich tak samo ważna.
Kiedy masz w sercu jakąś,
i ona Ciebie też jakimś cudem
to wykazałeś się niezłym fuksem.
Szczęście wcale nie jest znaleźć łatwo,
ale gdy już je złapiesz, traktuj jak bóstwo.

Nie rozumiem tylko jednego...
Czy szczęście nie powinno odnaleźć każdego?
Bez względu na płeć, religię, kolor skóry czy orientację
Każdy z nas zasługuje na życia koronację.
Niektórzy mówią, że nie tolerują.
Cudzego szczęścia nie akceptują.
A odpowiedz mi na pytanie, co z tego,
Że u mnie szczęście jest koloru innego?
Przyjaciele, oczy otwórzcie i na mnie popatrzcie.
Nie oceniajcie - lepiej zapytajcie,
I na wnioski lepiej uważajcie.
Ja pamiętam, kiedy coś się we mnie zmieniło,
Chyba kogoś to trochę wkurzyło...
Sądzę, że chyba już poglądów nie zmienię,
Prędzej czekam na jakiś znak.
Choć n a r a z i e...
Na razie po prostu go brak.

4990 wyświetleń
25 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!