Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wrzosowiska

Mamy w sobie
coś z jesieni
trochę chłodu i ciepła
kilka dreszczy
szepczących w rynnach
ciepły wietrzyk
w poszarzałym parku
gdzie usiedliśmy
na przemokniętej ławce

Mam w sobie
wieloodcieniowe liście
i szumię
coraz ciszej

Ty masz w sobie
wrzosowiska kwitnące
cieniami zdarzeń

Przemarznięci
wpół objęci
szukamy nadziei na wiosnę
w płomyku znicza

10 099 wyświetleń
73 teksty
9 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!