Menu
Gildia Pióra na Patronite

mam uczulenie
na Twoje słowa
na Twoje jęki

bez końca
bez k o ń c a

zamknij się wreszcie
włóż książke do ust
choć tak ją przeczytaj
uspokój się już

zdejmij kajdanki
tam leży klucz
weź go do ręki
ostrożnie

ale już !

zdejmuj powoli
samotność się lubi
wżerać w Twe ciało
roznosząc trutke
na szczury
to mało

zamknij pysk
nie skomlej mi tyle
ułoży się wszystko
po jaką cholerę?

Dlaczego taka jesteś ?

pytasz po sto razy
inaczej nie umiem
zdejmij okulary

nie jestem aniołem
lubie obojętność
nie rozumiem
gdy kto kocha

nic nie ma na wieczność

myślę o tym trzeźwo
choć często pijana
nie pobudza alkohol
przypomina -
kolejna rana

błądze bom człowiek
przypatrz się dobrze

mogę przeprosić
za to co źle robię
lecz dalej w to wierzę:

wolę sie przejechać na sobie, niźli jechać na Tobie .

16 716 wyświetleń
194 teksty
73 obserwujących
  • Niezapomniana

    19 June 2011, 18:55

    po prostu świetne