Menu
Gildia Pióra na Patronite

Przyjaciel...

Mam w głowie wspomnienia z czasów, które już nie wrócą;
z czasów gdzie człowiek miał trochę mniej lat;
gdzie całkiem inaczej wyglądał ten świat;
a życie pozbawione było wszelkich wad.

Te czasy nie wrócą choćby nie wiem co się stało;
jak domek z kart wszystko się posypało;
inne wartości, inne pragnienia, inne ideały, inne marzenia.

Starzy dobrzy kumple, zostało ich paru;
reszta wyjechała lub poprostu zapomniała;
zostali najwytrwalsi i choć nie ma ich wiele;
dziś mogę powiedzieć, że to moi przyjaciele.

1016 wyświetleń
9 tekstów
0 obserwujących