Menu
Gildia Pióra na Patronite

Niepewność

Mam w głowie ciągle
Twoje oczy
Błyszczą się
Kiedy mówisz mi
Że Ty już przecież
Do mnie
Nic

W pośpiechu wychodzę
Wybiegam
Potok łez napływa do oczu
I boli mnie
Serce
Pęka
Na milion małych kawałków
Kolejny raz

I ta niepewność
Czy jeszcze kiedykolwiek
Odważę się
Odsłonić przed kimś
Duszę

Tak
Bardzo
Byłam
Szczęśliwa

16 000 wyświetleń
148 tekstów
76 obserwujących
  • Hares

    4 February 2022, 18:11

    Piękne i smutne.
    Bliskie mi jakoś. Wciąż sobie mówię, że potrzeba morza czasu, aby wyleczyć duszę.
    Pozdrawiam Autorkę ciepło.

    od Fergus, katjaa, Duse
  • RozaR

    3 January 2022, 20:42

    Daj mi już spokój i nie pisz tych ckliwych wierszy bo i tak nie wrócę do Ciebie.
    Popracuj lepiej nad swoim trudnym charakterem bo to jest główny powód naszego rozstania .
    Widzisz, bo ty byłaś szczęśliwa ale nie ja .
    Te ciągłe ckliwe wyznania miłości i głaskanie jak kota doprowadzały mnie do refleksu przez co mam niedowagę a nawet grozi mi bulimia.
    Jeszcze tydzień lub dwa i było by po mnie .
    Bądź szczęśliwa i znajdź sobie kogoś - najlepiej kogoś grubszego .

    • katjaa

      4 January 2022, 07:17

      Jestem ciekawa co skłoniło Cię do takiego komentarza

    • RozaR

      4 January 2022, 08:13

      Ten wiersz jest bardzo obrazowy - nie w samym sobie ale autorki. Infantylizm miesza sie z dziewczęcym słodkim romantyzmem , naiwność oraz pewna sztampa ......częsta przy takich wierszach - nawet macie swoje ulubione słowa . Na tej podstawie powstał obraz psychologiczny( przesadzony) autorki - a ja dla żartu podjąłem temat jako obiekt westchnień - dla żartu. Wybacz o wrażliwa i zapewne piękna autorko :-)

      od katjaa