Menu
Gildia Pióra na Patronite

ŁZY DIABŁA : Bite dzieci widzą świat inaczej

Malutkie, niechciane,
bite, poniewierane,
cierpiące, dręczone,
poniżane, niekochane.

Tutaj chłodny wiatr wieje
nad jeziorem łez krwawych
a łabędzie rozpaczliwie
toną, śmierci ciekawe.

Tam dziewczynka w sierocińcu
stoi, płacząc przy oknie,
łzy z jej oczu się leją,
tuli misia samotnie.

Kto Cię skrzywdził, biedactwo,
zamiast kochać Cię, skarbie?
Przecież jesteś taka cudna,
może ktoś Cię przygarnie...

Tam przy ścianie siedzi chłopiec
i w nicość patrzy w trwodze.
Czemu czuje się tak podle -
on zrozumieć nie może.

Czy to Bóg im pozwolił
to dzieciątko tak zgnoić,
czy tak wolno robić temu,
co się Boga nie boi?

Zanim rozpacz go pożre
może ktoś go adoptuje
i zrozumie, że nie wszyscy
dorośli to CHUJE!

Może ktoś Cię przytuli
i z serca strąci kamień...
Będziesz mógł ufać tacie
i zwierzyć się mamie...

Może ŁZY są to DIABŁA,
które z oczu mych płyną,
kiedy widzę jak cierpisz,
utrapiona kruszyno?

19 866 wyświetleń
285 tekstów
6 obserwujących
  • RozaR

    27 August 2014, 16:48

    No i właśnie. Rodzią się pytania moralne.
    Czy Bóg pozwala ? oczywiście że nie.
    Więc dlaczego nie zakarze ? Bo dał nam wolna wolę .
    A np. dlaczego te okrucieństwa i wojny i na to Bóg nic nie robi ?
    Wojny własnie powstają dlatego że prawo boże nie jest przestrzegane .

  • female cenobite

    27 August 2014, 15:01

    Wiesz, warto mówić o tych właśnie najgorszych sprawach.. nie milczeć o tym, nie być obojętnym. A Diabeł to paradoks. Skoro Bóg na to pozwala to diabeł płacze... a anioły od Boga się śmieją... a skoro życie bywa totalnie popieprzone i bez sensu to Diabeł jest dobry...

  • RozaR

    27 August 2014, 14:52

    Nie- to wszystko jest nie tak. Są patologie ale raczej stanowia jakiś zaledwie promil. No i ten diabeł.

  • female cenobite

    27 August 2014, 14:50

    Nie rozumiem opinii. Znaczy co? Ty też biłeś?

  • RozaR

    27 August 2014, 14:24

    Ech ........ .