Menu
Gildia Pióra na Patronite

Córka Mr. Hyde'a

Mała zagubiona
dziewczynka.

Ściskająca kurczowo
poduszkę.

Roniąca cicho łzy chowane
w rękaw.

Pełna lęku, strachu
niepewności.

Czekająca na błogą ciszę
ukojenie.

Kobieta ze skazą
milczenia

i krzyczącą duszą, wolającą
o pomoc!

Dedykuję ten wiersz wszystkim córkom alkoholików na świecie. A szczególnie moim córkom Marysi i Zuzi.
Warszawa 10.06.2020r.

647 wyświetleń
3 teksty
2 obserwujących
  • sprajtka

    10 June 2020, 11:20

    Ważny jest początek, ale to koniec świadczy o charakterze. Wytrzymaj.

  • onejka

    10 June 2020, 09:31

    Wytrwałości życzę, bez niej wszystko to pójdzie na marne...