Menu
Gildia Pióra na Patronite

Cień odzyskał blask

Mała dziewczynko
to nie jest to miejsce
nigdy nie myślałaś 'zawsze'
jedynie by być wszędzie
Ciągle gdzie indziej niż tu
nad Tobą wiszący człowiek
który nigdy nie rozstępował gór...
Choć wszyscy obok to zawsze byłaś sama
nikt nie dostrzegał
jak umierająca znów duszyczka płakała
Nieszczęście i brak powietrza
skręcona mocno spirala
która ciągle w dół zmierza
Łapałaś konary i chwytałaś gałęzie
ciągle głęboko w środku
mówiłaś 'może tak nie będzie...'
Własnymi siłami wyszłaś z dławiącej próżni
cień odzyskał blask
tę Magdę od drugiej sens różni
Nareszcie przejęłaś ster statku
powolne dryfowanie po wzburzonej fali
teraz wszyscy z przeszłości kaci
są przeraźliwie mali
Kochana i cierpliwa
bądź zawsze sobą
zdrowa i szczęśliwa :)

76 wyświetleń
1 tekst
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!