Menu
Gildia Pióra na Patronite

Mak

Mak
zwykły i niezwykły
polny kwiat
zna Monte Cassino
był świadkiem
kiedy żołnierz ginął
delikatny skromny
do tulipana
troszeczkę podobny
nigdy nie wiesz
jak go potraktować
ubóstwiać
czy zmarnować
ja kocham maki
ich czerwień
dodaje oczom wigoru
niech rosną
niech kwitną
niech cieszą
do oporu
bo gdybyś
go tylko w kwiaciarni
kupić mógł
smutne byłyby pola
I pobocza dróg

57 055 wyświetleń
468 tekstów
17 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!