Menu
Gildia Pióra na Patronite

piękny smutek

Mając wszystko,
możesz nie mieć niczego..

Choć kolorów tysiące
a na niebie gwiazdy lśniące.
Choć pola zboża złocą się,
muskane promieniami słońca.
Dusza moja zatrwożona,
tym pięknem nie jest zaspokojona.

Na górze marzeń,
rośnie mocno zakorzeniona nadzieja,
na powrót
do Tamtych miejsc, do Tamtych ludzi
na powrót
do przeszłości i pomyślności

Spoglądając w oczy szczęścia,
nie potrafię zobaczyć swojego odbicia.
Wewnętrznej rozpaczy
nie zagłuszy najpiękniejszy hymn ptaków.
Choć zachwycona kroplami deszczu
i wiatrem we włosach,
stawiając kroki na trawie skąpanej rosą,
nie zaznam radości,
kiedy w sercu tylko smutek gości.

Bo piękno i szczęście to nie tylko to co dookoła nas ale to co jest w nas.

72 094 wyświetlenia
610 tekstów
12 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!