Menu
Gildia Pióra na Patronite

Samotni

Magią świąt nie-objęci
rodziną nie-złączeni
opłatkiem nie-podzieleni
szczęściem nie-przepełnieni.
Wśród radosnych gwiazdkowych ulic samotni-zagubieni.
Wzrokiem pełnym tęsknoty
szukają wśród ślepców ostatniej
tlącej się w blasku choinek nadziei.

969 wyświetleń
12 tekstów
6 obserwujących
  • 25 December 2019, 22:08

    Monika Siwek...pięknie to ujęłaś ...:*

  • Monika M.

    25 December 2019, 18:16

    I znowu białe serducho... takie przeźroczyste...

  • 25 December 2019, 17:41

    Lola Lola dziękuję bardzo:*