Menu
Gildia Pióra na Patronite

Trzepotem między opuszkami wspomnień

Macham do ciebie
wachlarzem wspomnień
odchodząc w niezapomnienie

W migawce minionych chwil
ocalę kruszynę ciepła
co serce ogrzewa
w dni chłodem wiejące

a gdy wieczory przygasną
herbata samotnie ostygnie
niech wspomnienia tych chwil
zmysły ogrzeją…

49 611 wyświetleń
440 tekstów
161 obserwujących
  • Insomniaa

    7 September 2012, 20:09

    Zapadło mocno w sercu, dziękuję.

  • słoneczniki

    7 September 2012, 20:00

    Dziękuję.

  • słoneczniki

    7 September 2012, 19:36

    Dziękuję. To bardzo miłe i ważne dla mnie słowa... ;)

  • annak

    4 September 2012, 20:56

    ładnie , choć z lekką nutką nostalgii...

  • słoneczniki

    4 September 2012, 19:30

    Alicjo Ty to potrafisz pięknie podsumować!
    Dziękuję Wam za zaznaczenie swojej obecności - to miłe i budujące ;)

  • sprajtka

    4 September 2012, 18:13

    Opuszkami co przewodzą... drżenie chwili, można dotknąć struny, która dźwięk radosny, tańcem wspomnień rozpocznie...

  • Gaia

    4 September 2012, 17:19

    "ocalę kruszynę ciepła
    co serce ogrzewa
    w dni chłodem wiejące"

    Szczególnie te wersy wybrzmiały mi Joasiu . Pozdrawiam :)

  • R.A.K.

    4 September 2012, 14:14

    Piękny wiersz Joasiu!

    Pozdrawiam :)

  • Władysław Andrzej

    4 September 2012, 14:12

    Śliczny wiersz

  • Elizabetta

    4 September 2012, 14:10

    Bardzo mi się podoba, ciepły, delikatny wiersz :)