Menu
Gildia Pióra na Patronite

Matko

Ma miła i kochana!
Ty, coś mnie wychowała,
Ty, coś łzy otarła,
Ty, coś serce skradła,
Ty, coś zło zabrała,
Ty, coś wolność dała,
Ty, coś wskazała drogę,
Ty, coś zniszczyła trwogę.

Najpiękniejszą Tyś z idei,
Niezniszczalną oraz wieczną.
Co dzień trzymam się nadziei,
Że doceniać Ciebie zaczną.

Ludzie głusi na twe słowa
O braterstwie i równości.
O Anarchio! Ja gotowa
Złączyć z Tobą się w jedności.

2641 wyświetleń
20 tekstów
1 obserwujący
  • 4 February 2021, 12:30

    Ładne :) mogłabym powiedzieć "o matko" :))) bez urazy :))))

    od tylko