Menu
Gildia Pióra na Patronite

Taka oto cisza

Ludzie z różnymi celami
przychodzą na świat

Ja z muchami w oddechu
ciężko kaszlę
w tapicerowane niebo

Nie uwierzycie
ale z tego nieba
zwisają nogi świętego
ma poobijane kostki
a stopy czarne od węgla

Niektórzy klęczą i szepczą
gdyż zdarzył się cud
mają konserwy w kieszeniach
a w oczach bezkresny głód...

128 107 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!