Menu
Gildia Pióra na Patronite

W ciemnej komnacie

Ludzie śpią
ale ja nie mogę
patrzę na szpaler latarni
którymi zachłysnęła się mgła

Na niebie
przygaszony księżyc
płowym blaskiem majaczy
i błądzi po notatniku
srebrnym palcem

Świat to otwarta konserwa
w której
rozkłada się śledź zrezygnowany

Siedzę i patrzę na latarnię
z mgły
blaskiem wyczesaną

Gdzieś w dali światełka
jak gwiazdy
drgają
we wnętrzu camery obscury
porusza się cień
mdły
jacyś ludzie
wychodzący na wątłych nogach z tancbudy...

128 106 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!