Menu
Gildia Pióra na Patronite

wrześniowe myśli.

Lubię to powietrze gdy jest już wrzesień.
W ogrodzie tak pięknie pachnie wtedy jesień.
Liście na drzewach cudownie migocą
obrane w żółte barwy, nie raz Cię zaskoczą.
Powietrze rześkie, wypełnia moje płuca,
orzeźwia cudownie, zachęca do rozmyśleń.
W duszy mam spokój, nie chce już nic więcej,
liczy się ta cisza z lekka zakłócana przez szum liści.
W pamięci przywołuje tamtych ludzi.
Przyjaciele najprawdziwsi.
Przepełnione sentymentem są moje wspomnienia,
cudowna chwila marzeń, uszczęśliwia, wiele zmienia.
Chciałoby się wrócić do dawnych, starych czasów,
do szkolnych spotkań i z ławki przyjaciół.
Co było już nie wróci
i coś w tym jest pięknego.
Zostaje nam wspomnienie, nie wrócisz już do tego.

2616 wyświetleń
15 tekstów
1 obserwujący
  • motylek96

    23 October 2011, 17:47

    ten kawałek zagrał tak jesienni, trzeba było w tym klimacie pociągnąć dalej

    "...Lubię to powietrze gdy jest już wrzesień.
    W ogrodzie tak pięknie pachnie wtedy jesień.
    Liście na drzewach cudownie migocą
    obrane w żółte barwy, nie raz Cię zaskoczą.
    Powietrze rześkie, wypełnia moje płuca,
    orzeźwia cudownie, zachęca do rozmyśleń.
    W duszy mam spokój, nie chce już nic więcej,
    liczy się ta cisza z lekka zakłócana przez szum liści."

    pozdrawiam:)