Menu
Gildia Pióra na Patronite

Język Ulicy

Lubię rapowanie
słów kompletowanie
na tak
nie na nie
spotkanie
weny ze słowami
treści z ideami
w pozytywnym
wajbie
klejącym sylab
armie
na ogół
niezdarnie
bywa, że
płynnie, gdy
litery płyną
jak deszczu
strugi w rynnie
plamiąc papier
rymowanych zdań
szlakiem, brakiem
frustracji, inspiracji
płomieniem co
rozgrzewa dno
duszy mej
po-sy-la-bi-
-zo-wa-nej
na (sz)części(a).

12 242 wyświetlenia
135 tekstów
3 obserwujących
  • silvershadow

    26 February 2021, 17:33

    yo!

  • sprajtka

    26 February 2021, 13:51

    Liznąć rap na ulicy
    W spodniach i w spódnicy
    Jąkając składane słowa
    To taka młodych oda
    Da się tego słuchać
    Jak mantry wezwanie
    O rapie dzielnicy panie