Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jakby dół

Lubię ciasto i sny
kaprysy nowiu
zaplątane w gałęzie drzew
rozedrgane na wietrze
śpiewy wiatru
poszczypywanie ptasie
czeremchy upojny czar
w wiosennym welonie skryty

Papier toaletowy
to zegar biologiczny
pod ręką człowieka
i oddech starej kamienicy
zatęchłym słowem
z korytarza

Dobrze byłoby się zapić
na rogu Warszawskiej i Garncarskiej
ale nie ma nikogo
w monopolowym na Gdańskiej...

128 106 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • fyrfle

    15 April 2020, 20:12

    Zapić na śmierć, czy tylko w cztery albo na wesoło w trzy d... ? Pozdrawiam :)

  • Monika M.

    15 April 2020, 20:03

    Jakby... powiadasz...
    Jakby...