Menu
Gildia Pióra na Patronite

.ŁODA DO WINA

Ło wino jak jo Cie szanuje
Míłościum pałum do Cię niepointum
Ze całego serca dzisiej Ci winszuje
Byś sie nie kuńczyło jak herbata z mintum
Wisz przecie kochaniutkie ile w tobie mocy
Ty, co to rozwalosz nawet i Pudziana
Dodajesz wigoru we dziń no i w nocy
A późni jak na ringu rzucosz na kolana
Jesteś moim panym,kumplim,spowiednikím
Wszak jo beze Ciebie zara trace głowe
A kiedy we gardło głymbokie Cie wleje
Ty z miłości do mnie łodbirosz mi mowe
Bo my to jestymy dwa wierne kochanki,
Te co to sie bzykajum jak młode króliki
Ty bezy mnie samotne pod ladum byś stało
Jo bez Ciebie byłbym zwykłym fikimiki
Już wim doskonale co w życiu je ważne...
Nie żodne mundrości,ksiunżki,teatr,kino
Ale to co daje radość i spełninie -
Zamkninte jak Palladin we butelce WINO

51 606 wyświetleń
595 tekstów
70 obserwujących
  • Sierjoża

    28 September 2015, 08:21

    Ta to taa ale jak jedno si trumbi drugie lepi jak pozamykane

  • fyrfle

    27 September 2015, 15:38

    Po raz enty powiem, ze bez Ciebie Cytaty, to często wyglądają jak wykłady smoleńsko - katyńskie.

  • Sierjoża

    27 September 2015, 13:48

    Choćta na wino;-)

  • PainWithoutLove

    27 September 2015, 11:40

    podobają mi się Twoje wiersze.. wyróżniasz się tutaj z tą swoją twórczością :)

  • nicola-57

    27 September 2015, 11:38

    zawsze mówiłam, ten najpierwszy i najważniejszy cud, zdarzył się w Kanie Galilejskiej! I tego cudu się "trzymam jak zbawiennej poręczy".
    A Ty trzymasz się jeszcze bardziej... :) I jeszcze piękniej :)