Menu
Gildia Pióra na Patronite

Listopad z maciejki utkany zapachu

Listopad, czyli człowiek,
Który potrzebuje ciepła,
Barw i żywotności
W każdym czasie swojego
Pielgrzymowania do niewypowiedzianej
I niewyobrażonej wieczności.
Tak więc po co czekać?
Wiara, a zatem modlitwy pragnienia
Spełniają się, wypełniając
Listopada w listopadowym człowieku treść.
Jest więc sens.
Zapach w nim i smak,
I czyn i śmiech.
I nic szczęściu jego,
Że z twojego obrażonego
Nieraltywizmem punktu widzenia,
To grzech.

297 751 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
  • fyrfle

    11 December 2018, 10:41

    Dziękuję, pozdrawiam, wreszcie pada śnieg.

  • 18 November 2018, 16:12

    Fajne.
    Pozdrawiam. :))