Menu
Gildia Pióra na Patronite

NADZIEJA

28 lipca 2015 roku jak co roku
Od czterdziestu siedmiu lat
Miałem urodziny

Czy obchodziłem wtedy tamte urodziny
Nie wiem nie pamiętam jak nie pamiętam
Większości z tamtych czterdziestu siedmiu lat

Modliłem się o cud stojąc na kładce dla pieszych
I patrząc w oczy nadjeżdżającym elektrowozom

28 lipca napisała pierwszy tekst na tamtym portalu
Bóg zechciał abym go przeczytał
I ruszyła w moją stronę zupełnie inna lokomotywa

Tak działa nadzieja skutek modlitwy
Była ze mną gdy ja ją pochowałem

Potem napisała do mnie list otwarty
Wszyscy na portalu kibicowali naszemu szczęściu

Po dwóch tygodniach cudem przeczytałem go
Była wtedy w Anglii

Wróciła a ja przekreśliłem czterdzieści siedem lat
Wszystkich i wszystko

Wstałem wziąłem dowód swój tomik
I wsiadłem do starego żółtego składu
Ze zmarłego już Pafawagu
I kolejami regionalnymi potem śląskimi
Przejechałem prawie trzysta kilometrów
I naprawdę przyjechałem do nieba

297 828 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!