Menu
Gildia Pióra na Patronite

*** (leżałaś...)

leżałaś w pysznej trawie
wpatrując się w cukrową watę
snułaś kołysankę
o dalekiej konieczności
goniłaś boso stado
dzikich marzeń
bujałaś nad rozsądkiem
stopami łapiąc kromkę nieba
widziałaś we wszystkich
bratnie dusze które dzisiaj
są już cudze
świat cię zjadł
a ty
nie chcesz już jeść nieba
umiesz tylko rachować
płoszyć wrażenia
i choćbyś chciała
nie rozpalisz już sobą
ugaszonej łagodności

1242 wyświetlenia
17 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!