Menu
Gildia Pióra na Patronite

kamyk

leżał tam
o tam

o trzaśnięcie pałką
zamachnięcie kijem
chwilę czy krok
od piekła

zazdrościłem
mimo tej samej
ziemi

a tak innej
zależnej
od strony krat

1139 wyświetleń
14 tekstów
51 obserwujących
  • Irracja

    10 February 2011, 16:43

    ... tęsknota za swobodą... różnie rozumianą i przez różne "kraty" okrawaną...

    :-)

  • never

    2 February 2011, 13:04

    wiersz został napisany w czasach, kiedy byłam mocno zainteresowana II WŚ. to wiele tłumaczy.