Menu
Gildia Pióra na Patronite

kocia miłość

Leniwie otwierasz oczy..
Budząc się rano przy mej głowie..
Ocierasz futerkiem po policzku
Prężąc swe ciało i myśli
Niczym perski kot
Miłości ma

Spijasz każdego dnia
Oddech z mych ust
Owijasz się wokół nóg
Bym dotknął Twego ciała
Czarując swoimi szmaragdami
Mój uśmiech

Czasem wspinasz się po firance
Przecież tam Cię jeszcze nie było…
Wbijasz delikatnie pazury w skórę
Bym zwrócił na Ciebie uwagę
I rzucił kłębek wełny
Który cenniejszy niż złoto

Kładziesz się na kolanach
Mrucząc z zadowoleniem piosenkę
Tylko Tobie znaną
Zasypiasz
By zbudzić się rano
Przy moim policzku schowaną

17.09.2012

16 294 wyświetlenia
237 tekstów
71 obserwujących
  • mistyczna

    8 October 2012, 21:00

    O kilkunastu minut już masz ;)

  • zugimihau

    8 October 2012, 20:56

    Przecież wiesz że nie mam kota:P 1:0 dla Pani:)

  • mistyczna

    8 October 2012, 20:53

    Czy naprawdę wszyscy tak kochają koty? ;D
    Czytając w wierszu o kocie wolałabym doszukać się drugiego dna mimo wszystko, aleee to może moje spaczenie, że czytam tu kobietę? ;)

  • zugimihau

    8 October 2012, 17:14

    Też chyba muszę w końcu kupić po tych Waszych opiniach:)

  • Voyage

    8 October 2012, 17:07

    oooo...ja to sobie kupię persa, i też tak pisał pięknie będę..;))

    Dobry wiersz Michale, podoba się ! ;)

  • mistyczna

    20 September 2012, 21:03

    Czy czworo- czy dwunożna, to pięknie uchwycona w kadrze wiersza;)
    Pozdrawiam ;)

  • annak

    18 September 2012, 21:55

    pięknie ujęta ta miłość w Twoim wierszu do czworonoga :)))
    pozdrawiam :)))))

  • zugimihau

    18 September 2012, 21:52

    magia;) dziękuje ślicznie;)

  • zugimihau

    18 September 2012, 21:11

    pewnie:) każdy ma swój prywatny kłębek:p

  • zugimihau

    18 September 2012, 20:47

    pewnie! wszystko można kto nam zabroni;>