Menu
Gildia Pióra na Patronite

(Za)lotne (Po)słowie

lekko jak piórko
wyrywasz mnie z ciszy
lotnym posłowiem

złapać próbuję
nim umilkniesz na dobre
bryzę Twoich słów

szeptem muskany
w gotowości czekam
na mocniejszy dmuch

by pożeglować
choć na chwilę bez wioseł
tam skąd wołasz mnie

…schowana w płatkach magnolii

listopad 2014

28 113 wyświetleń
253 teksty
34 obserwujących
  • Odys syn Laertesa

    16 November 2014, 22:11

    taka podróż im dłuższa tym lepsza :)