Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Ławka

Ławka. Na ławce
kończę. Na ławce
śpię.
Nade mną
drzewa cień
Pode mną
drzewa pień
Pnę się po
wyobraźni mej
Wypuszczam
rącze pnącza
Oplatam drzewo
bluszczem.
Nie, nie.
Już nie truję.
Byleby tylko
słońca trochę złapać.
Za promień.
Za jeden uśmiech.

12 242 wyświetlenia
135 tekstów
3 obserwujących