Menu
Gildia Pióra na Patronite

Łamie się...

łamie się serce
wielokrotnie w życiu
wylewam miliony łez
codziennie w ukryciu

przerasta mnie cierpienie
niewinnych istot
ich ciche konanie
oczy pełne bólu

łamie się serce
widząc zaniedbanie
bezbronnych zwierząt
tak bardzo oddanych

kochających sercem
bez wyjątku, każdego
nawet bestię, oprawcę
co bezlitośnie krzywdzi

łamie się serce
gdy trzymam na ręce
dziecko porzucone
bo też takim byłam

odtrącone, podpalane
w domu głodzone
czuję ich ukryty ból
bo też nim byłam

wpatrzone z miłością
w każdego rodzica
nawet najgorszego
kata, mordercę

choć łamie mi się serce
nie chcę nie myśleć
zatracić empatii
nie chcę zapomnieć

będę się starać
zawsze przeciwdziałać
tam gdzie mogę pomagać
bo dobro się opłaca

56 127 wyświetleń
486 tekstów
32 obserwujących