Menu
Gildia Pióra na Patronite

Katyń

14 kwietnia 2010

Ziemio Katyńska, Ziemio przeklęta,
Każdy kto Polak o Tobie pamięta.
Lesie Katyński wciąż krwi polskiej nie syty
Znowu zabrałeś polskie elity.
Zabrałeś Matkę, Ojca, Siostrę i Brata
Zabrałeś Przyjaciela, Zabrałeś Rodaka …

Nicpoń

187 wyświetleń
1 tekst
0 obserwujących
  • 3 July 2010, 09:07

    Wiersz niebanalny. Rymuje się, ładnie przekazana prawda, ogólnie jest na plus :)