Menu
Gildia Pióra na Patronite

Małgorzata

kwiecie piękniejszy od muzyki
piękny jak śmierć
ona ma twoje oczy i pragnę w nich utonąć
bezdenna toń kusząca spokojem
figlarne rozbłyski
już wiem że pragnie mojej zgody
jedna droga dla wszystkich
zawinięta w płaszcz mgły niespokojna
stare drzewa kurhany i deszcz
wyciąga rękę szepcąc jestem twoja
chodź śmiało nie bój się
prowadzi pewnym krokiem
mocno kołysząc biodrami
jej świat jest moim domem
już patrzę twoimi oczami

15 331 wyświetleń
145 tekstów
8 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!