Menu
Gildia Pióra na Patronite

\"Kwiaty miłości\"

Kwiaty we włosach,
a Ciebie w snach
potargał wiatr
tych ostatnich lat.
Szept mój błagalny
i krzyk echem nachalny,
a Ty nie wracasz długimi dniami,
tylko w moich snach - nocami...
Bez Ciebie nie mogę żyć, umierać,
swego szczęścia z ziemi zbierać.
Wróciłeś, lecz nie tak jak chciałam,
nie tak jak o to nocami błagałam.
Swoją przedstawiasz mi córkę i żonę,
a ja z rozpaczy cała płonę.
Ciebie tylko kochałam,
tylko Ciebie chciałam.
Więc żegnaj świecie
i mej głupiej miłości kwiecie.

______________________________________
Poprawiany wiele razy, ale mam nadzieję, że wreszcie jest w nim trochę składu. :)

4806 wyświetleń
64 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!