Menu
Gildia Pióra na Patronite

Owoc

Kusisz nadzieją, jak jabłkiem
Miałaś go nie zrywać
Teraz, w puszczy myśli, karmię się sam
Otumaniony grzechem pierworodnym

Ty, jedyna winna tego zamieszania
Zniknęłaś, a jabłko straciło swą moc
Jak więc wyjść z raju bez nadziei?
To jak wejść wprost do czeluści piekieł

Błąkam się po łąkach nieszczęść
Wypatruję kwitnącego kwiatu
Jest jeden, zdeptany Twoją stopą
Modlę się do niego, pytam o drogę za Tobą

Cisza.

Kwiaty nie mówią, zapomniałem o takim głupstwie
Kwiaty tylko uśmiechają się lub smucą
Gdybym był jednym, wolałbym, byś mnie zerwała
Jak jabłko, następnym razem zjedzmy je wspólnie

81 777 wyświetleń
826 tekstów
102 obserwujących
  • motylek96

    10 January 2021, 07:13

    Gdy Ewa ugryzła owoc, podarowała Adamowi cały świat 😉

    ⭐⭐⭐

    od scorpion, lameska, brozyna
    • scorpion

      13 January 2021, 15:03

      Czymże jest świat w porównaniu do raju ;)

    • motylek96

      13 January 2021, 16:34

      Rajski świat... No cóż jak wiemy niczego dobrego to nie przyniosło. 🤭🙂

  • 9 January 2021, 15:40

    Piękne :)

    od scorpion, Hares, Sol 8