Menu
Gildia Pióra na Patronite

Któż z nas nie był jedenastolatkiem?
Po szkole w kulki nie grywał?
Lub przez moment nie popatrzył w słońce, przez chwilę,
bo nawet dzieciak zrodzony wśród podłości ulic
zapomnieć się może na progu swej szkoły
i napawać się wiatrem, chociaż splugawiony, gdy
w niebiańskim błękicie poszukuje przyszłości,
gdy ta przyszłość dosłownie rozplatała mu głowę.

27 757 wyświetleń
239 tekstów
1 obserwujący
  • Michaelowa

    24 December 2016, 19:27

    No widzisz...

  • Moon G

    24 December 2016, 19:23

    Moja Joasia taka mądra