Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bałagan myśli w sercu

Ktoś wziął jej ciało
Zbyt szybko
Zbyt zachłannie...
Lecz w tym pędzie pożądliwości
Nie zapomniał o najważniejszym...
O pieszczotach duszy kobiety,
Które w połączeniu z dotykiem ciała
Wręcz uzależniają...

Serce tak wiele pomieści,
Tak wiele pamięta,
Tak zdradziecko tęskni...

Strach myśli nieprzyzwoitych
Nie tych plugawych
Czy pikanterii barwiącej życie,
Lecz tych skrywanych
Tak bardzo głęboko
By nie zraniły nikogo...

Serce tak mało rozumie
Tak mało słucha
Tak trudno zapomina tych co już nie ma
W naszym życiu...

Strach słów niewypowiedzianych
Gdy był na to czas
O uczuciach mocno skrywanych
Ktore teraz zabijają nas...

Czy może tylko mnie?...

~Czerwiec 2013, UK~

22 935 wyświetleń
294 teksty
18 obserwujących
  • I.Anna

    1 July 2013, 21:06

    mnie czasem też...

  • krysta

    30 June 2013, 21:07

    Śliczny wiersz bardzo wymowny...pozdrawiam :)

  • czarna mamba

    30 June 2013, 18:25

    hhhmm moje klimaty :)

  • Kamila 6

    30 June 2013, 17:47

    Piękne i tak bardzo prawdziwe...