Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ty zapisz tytuł

Ktoś kto zaczyna życie poznawać
Myśli. Sprawdzę co wart jest świat Nie przypuszcza, że życia dramat
Jest konsekwencją ludzkich wad

A ty mnie pytasz, o czym marzę.
Jak świat opisać w prostych słowach
Jakie wartości, cele ważę
Co robię, żebym nie żałował

Więc siostro młoda, bracie drogi
Nie ufaj sercu w ważnych sprawach
Spoglądaj częściej pod własne nogi
Bo to nie góra nas powala

Zaufaj temu co nas stworzył
On zna najmniejszy wszystkich szczegół
Pragnie byś był, chce żebyś ożył
Początkiem był i jest omegą.

15 745 wyświetleń
139 tekstów
21 obserwujących
  • carla1

    12 September 2020, 22:10

    Patrząc pod nogi spójrz w górę raz za razem, bo każdy szczegół może stać się twym drogowskazem...

  • 11 September 2020, 18:49

    Dziękuję za akceptację :)
    Wszystkim równie mocno.

  • 10 September 2020, 21:24

    Jestem chyba zbyt zmęczony albo niedouczony.
    Nie widzę.