Menu
Gildia Pióra na Patronite

Stokrotna wróżba

Kto stokrotkę kiedyś spotkał....
Wyliczał nie raz , nie dwa.....
Kocha , lubi , szanuje , nie chce , nie kocha , żartuje.......
Tak z godności płatków stokrotkę oskubał........
Jaka była wróżba.......?

Jak wywróży , że - kocha , żółty łepek ucałowany..........
Jak wywróży , że - żartuje , kwiatek zadeptany.......
I tak mała stokrotka co z płatków wróżyć potrafi........
Na końcu do śmietnika trafi.......

40 347 wyświetleń
275 tekstów
38 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!