Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nasza żądza krwi

Kto pamięta sprawę niejakiego Komendy?
Co przesiedział za friko kilkanaście lat
Czy komuś przyszło do głowy sprawdzić?
Jak miewa się sędzia, który go tam wsadził?

Tłumaczył coś wtedy pokrętnie
Że winny musiał się znaleźć
Więc ruszyła maszyna fałszywych oskarżeń
Ilu ludzi naprawdę maczało w tym palce

Biedny Komenda siedziałby zapewne dłużej
Ale nowa władza musiała zrobić sobie wizerunek
I odegrano szopkę z Komendą a potem ……
Całą resztą gówno tematów do dziś

Pozostaje zadać sobie pytanie
Dlaczego winny musiał się znaleźć?
Nie tylko u nas-- w Europie Ameryce
Siedzi pełno czarnóchów różnej maści

Czyżby zdawali sprawę
Że jest ważny mechanizm
Którego nie wolno lekceważyć
Zaspokoić żądzę krwi

76 537 wyświetleń
1012 tekstów
16 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!