Menu
Gildia Pióra na Patronite

List Pożegnalny do A.

Krzyczą na mym sercu blizny :
NIE PIJ NIGDY JUŻ TRUCIZNY!!!
MY ZNIKNIEMY Z CZASEM W PIĘKNYM ŚNIE!!!

Ktoś ostatnio tutaj zjawił się,
kiedy spałem w agonii
a gdy się ocknąłem powiedział,
że jeśli to nie zmieni się to mnie stąd wygoni

A WIĘC IDŹ JUŻ PRECZ!!!

ty przyniosłaś mi piekło
i nie wiem co mnie w tobie urzekło ...
twój ohydny odór czy chwila krótkich swobód
od tęsknoty i głodu Jej dłoni ...

Tutaj, na tej Ziemi,
ty i Ja nie jesteśmy dla siebie stworzeni
i Ja nie chcę cię zatem odczep się!

Pośród śmierci płodów widzę wstrętną boginię,
wokół której wiją się żmije
a od jej uroku wszystko co żyje śmierdzi i gnije

a więc żegnaj już ...

... nie piję.

71 035 wyświetleń
1135 tekstów
9 obserwujących