Menu
Gildia Pióra na Patronite

ballada

kropla za kroplą
wolność tworzą
płacze cały świat
a łzy jak groch

mokry klimat
gra melancholia
o parapet dzwoniąc
w rytmie nostalgii

smutny obraz
w kolorze nieba
posępna nuta
balladę rzuca

ballada do ucha
wpada znana
miło się słucha
na gitary strunach

93 768 wyświetleń
901 tekstów
21 obserwujących
  • Irracja

    2 March 2023, 09:10

    ... może i telepatycznie...

    ;-)

    • Victoria Angel

      2 March 2023, 09:19

      No ja widzę... :-)

    • Irracja

      2 March 2023, 09:23

      ... widzisz, ale "nie grzmij"... to reminiscencja harcerskich czasów... i konkretnego czasu...

      ;-)

    • Victoria Angel

      2 March 2023, 09:25

      Cieszę się, że mamy podobny temat, pozdrawiam. :-)