Menu
Gildia Pióra na Patronite

deszczowy maj

kropelka do kropelki
cały świat tonie we łzach
łezka do łezki niebieski
taki maj smutny byle jaki

na płacz zebrało się szlocha
smutny świat za oknem
jak tu cieszyć się z maja
mokry od łez na co dzień

ani rusz bez parasola
kapie na plecy i głowę
cały świat jest beksą
zamiast jak z obrazka

maj jest mazepą
jak tu się cieszyć...
melancholii szarość
wdziera się do oczu

co mi po takim maju
nie wyjdę na dwór
codziennie w domu
szlag mnie trafia

nastrój płaczliwy
mnie ogarnia świat
jest cały beznadziejny
kapu kap a ja tak
czekałam na ten maj

94 134 wyświetlenia
909 tekstów
21 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!