Menu
Gildia Pióra na Patronite

O krótkim losie średniego życia

Koń pod górę już nie może
woźnica cielsko batem raczy
fura węgla aż ocieka
a za nimi pejzaż szary
jeśli dobrze będzie szło
wino będzie i konserwa
jeśli dobrze będzie szło
roześmieje się mu gęba
słodycz wnukom kupi i sok
cuchnąc winem do dom wróci
koń w komórce brudnej zaśnie
jutro do składnicy wróci
przyjdzie mu po bruku stukać
czas zawracać
smutek nucić
moc w napiętych mięśniach konia
trawa w zębach
bat i furman.

Ot niedola
konia Franka
co z urobkiem
już od ranka.

marka

128 106 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!