Menu
Gildia Pióra na Patronite

Aniołek z kartki pocztowej

Koń ma lepiej
niż człowiek
robiący do nocy
na budowie

Żali się młody człowiek
z impetem pluje
i w barierkę kopie

Nie jest lekko
w naszym świecie przegranym
wyżywić rodzinę
i mieć uśmiech na twarzy

Stoję do lekarza w kolejce
długiej jak ogon rozpaczy
tu każdy wypluwa swe żale
i w niebo bezradnie patrzy

Nie ma pomocy znikąd
jest losu chichot szczerbaty
oczy błądzące po ziemi świętej
która dla wielu to przegrana w karty...

128 116 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!