Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kochanie...

Kochanie, czemu szepczesz?

Szeptem przekażę więcej, niżeli krzykiem.
Szeptem pieszczę każdy nerw.
Szeptem dążę do wnętrza Ciebie.
Szeptem rozdzieram niewidzialną ścianę.
Szeptem każdą ranę goję.
Szeptem uspokajam.

Kochanie, czemu płaczesz?

Płaczem błagam o litość.
Płaczem chcę zatrzeć ból.
Płaczem wypełniam pustkę.
Płaczem zaczynam od nowa.
Płaczem wyrażam siebie.
Płaczem się śmieję.

Kochanie, skąd te łzy?

Przyszły, nie wiem skąd.
Przyszły, choć ich nie chciałam.
Przyszły z głębi mnie.
Przyszły, bym sama nie była.
Przyszły mnie wspierać.
Przyszły i chcę już by były.

Kochanie, czy pamiętasz?

Pamiętam każdy uśmiech.
Pamiętam każdy smutny dzień.
Pamiętam każdy dotyk.
Pamiętam każde wspomnienie.
Pamiętam każde słowo.
Pamiętam wszystko.

Kochanie, za czym tęsknisz?

Tęsknię za tym, co było i jeszcze jest.
Tęsknię za tym, co nie wróci.
Tęsknię za tym, co się zdarzyć miało.
Tęsknię za tym, co mi bliskie.
Tęsknię za każdym snem.
Tęsknię za Tobą.

7737 wyświetleń
56 tekstów
10 obserwujących
  • jastin

    5 January 2011, 15:43

    Takie piękne .....i takie smutne.. ale jakie prawdziwe

  • Lia

    3 January 2011, 22:56

    Zachwycające;)