Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kochać i tracić

Kochać i tracić,pragnąć i żałować,
Padać boleśnie i znów się podnosić,
Krzyczeć tęsknocie ,, precz ! ,, i błagać ,, prowadź ! ,,
Oto jest życie: nic,a jakże dosyć...

Zbiegać za jednym klejnotem pustynie,
Iść w toń za perłą o cudu urodzie,
Ażeby po nas zostały jedynie
Ślady na piasku i kręgi na wodzie..

655 wyświetleń
13 tekstów
0 obserwujących
  • wdech

    10 December 2015, 21:49

    hm...
    czyli potopić

    :P