Menu
Gildia Pióra na Patronite

Strekson Tekson

Kim był ten Strekson
w wieczornej reklamie
A co to ten trakson
w promocji na ranem

I czemu znów głowę zawraca
Jakaś plugawa intryga
Lub lichwa
nachalnie ukryta

Już się nie mówi
weksle i długi nieważne
Bo teraz to życie
Co szybko płynie
I cichy pociąg do złego
Tak jak dawniej
Paliło się szlugi

I łatwy pieniądz
Tu i teraz
Ulga doczesna
Co wolę odbiera
I na nic nie czeka

A wieczór kiedyś był piękny
Z oddali harmonii kwilenie

Wieczór sobotni
Spokojne spojrzenie
Na czas i na ludzi
Co idą wraz z nami

Niczego nie trzeba
I nic się nie stało
Takie pokolenie
Zmienione zmianami

76 521 wyświetleń
1012 tekstów
16 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!